Home
Waarom ons?
Informatie
Bouwwoordenboek
Algemene voorwaarden
Werkzaamheden
Project foto's
Contactformulier
Sitemap


                                          Algemene informatie

 

 

 

Regulier-vergunningplichtige bouwwerken


De Woningwet kent drie categorieën bouwwerken:

 

 

Bouwvergunningsvrije bouwwerken
Meestal zijn kleine bouwwerken, zoals een afscheiding tussen balkons of dakterrassen, zonweringen of rolluiken, maar ook dakkapellen en bijgebouwen aan de achterkant van een woning, bouwvergunningsvrij. U kunt deze bouwactiviteiten uitvoeren zonder dat u daarvoor eerst toestemming van de gemeente nodig heeft.

 

Licht-vergunningplichtige bouwwerken
Kleinere bouwwerken, zoals een dakkapel of bijgebouw aan de voorkant van een woning, zijn meestal licht-vergunningplichtig. De gemeente toetst deze bouwwerken aan het bestemmingsplan, de welstandseisen, de monumentenvergunningvereiste, de stedenbouwkundige voorschriften uit de gemeentelijke bouwverordening.en eisen met betrekking tot constructieve veiligheid uit het Bouwbesluit.

 

Regulier-vergunningplichtige bouwwerken
Alle overige bouwwerken, zoals bijvoorbeeld een dakopbouw, zijn regulier bouwvergunningplichtig. Ook hier wordt aan het bestemmingsplan, de welstandseisen, monumentenvergunningvereiste en de stedenbouwkundige voorschriften uit de gemeentelijke bouwverordening getoetst. Voorts beoordeelt de gemeente het plan vooraf op alle technische eisen uit het Bouwbesluit.

 

  

Check hier of voor uw plannen een bouwvergunning nodig is?

Bouwvergunning nodig?

 

Politiekeurmerk Veilig Wonen®

 

Politiekeurmerk Veilig Wonen® is er voor iedereen. Of u nu eigenaar of huurder bent van een bestaande of nieuwe woning. U kunt inbrekers vóór zijn door uw woning aan te (laten) passen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®.

Dit betekent bijvoorbeeld dat uw ramen en deuren aangepast dienen te worden.

Ook hiervoor bent u bij Bouwservice Van de Moosdijk aan het juiste adres. Wij kunnen u laten adviseren over welke maatregelingen voor u het beste zijn en dit vervolgens door de vakman aan te laten passen.

 

Klik op onderstaande link voor meer informatie hierover.

ABC voor Veilig Wonen

 

Voor al uw houten vloeren en maatwerk interieur 

De plank vloer en interieur

 

 

Voor al uw tegelwerken.

 Van Hoof Tegelwerken

Bouwservice Van de Moosdijk BV | info@bouwservicevandemoosdijk.nl